Noterat; vecka 19

Vilket väder vi haft!  I veckans summering har vi tre fotoutställningar, två fototävlingar, ett bröllop och en uppmärksammad bild. Håll tillgodo!


Missa inte fotografiska utställning ”Ikoner – En utställning om att få finnas” där personer från Glada Hudik-teatern porträtterats i klassiska och historiska sammanhang. Fantastisk fina bilder tagna av Emma Svensson. Det planeras redan för en turné och jag hoppas hoppas hoppas att utställningen snart når södra Sverige.

Vad som däremot just nu visas på Dunkers Kulturhus i Helsingborg är en utställning med bilder av Vivian Mayer, ”Street Photoghraphy”. Första gången jag hörde talas om henne var för lite drygt ett år sedan. Jag gick en kurs på Fotografiska och vi kom att prata om hennes bilder och det faktum att hon blev uppmärksammad först efter sin död. Är det olyckligt att hon inte uppmärksammats tidigare? För vem fotograferar man? För eget intresse eller andras bekräftelse? Eller går det inte att särskilja? Läs mer om hennes livsöde här och skynda att se utställningen som pågår till den 22 maj.

Från och med i lördags öppnade en ny utställning på Malmö Museer där modefotografier av George Oddner och Sandra Freij visas. Sandra Freij är vinnare av årets Oddnerpris som är instiftat av Malmö Museer. Utställningen pågår till den 13 november.

Många lyckönskningar till Emma Svensson (aka Rockfoto Emma) som har gift sig. Bilder från bröllopet finns nu att se här. Nervöst att vara bröllopsfotograf åt en proffsfotograf… Vem anlitade hon?

I veckan skickade jag in några bidrag till Clicking Moms fototävling VOICE (bilderna i detta inlägg..). Tävlingen består av 14 kategorier som tillexempel beautiful light, color, happiness, movement etc. Breda kategorier som jag fann inspirerande. Ibland behövs det ett uppdrag som tex en fototävling för att få till de där bilderna eller gå igenom befintligt bibliotek med nya ögon. Bara det är en vinst!

Sista dag för att skicka in bilder till Voice var den 13 maj. Men för er som känner er manade att anta en fotoutmaning har Fredriksdals trädgårdar utlyst en instagramtävling på temat rosor i bukett. Utvalda bidrag visar på Fredriksdals i sommar. Sista dag för att skicka in bidrag är 28 juni. Läs mer om tävlingen här.

Jag är alltid på jakt efter fina foton till väggarna här hemma och jag fastnade direkt när jag på inredningsbloggen Trendenser såg Frida Ramsteds glada bild med rosa ballonger. Det var jag inte ensam om. Flera med mig har redan anmält intresse för att köpa bilden.

Ha en fin söndagskväll!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s